Monday, August 17, 2009

Pertunangan Adik Ku...




Alhamdunillah tanggal 15 Ogos adik ke 2 ku telah selamat ditunangkan dengan org Kedah..yang bername Mohd Husni B Mohd Husin...(sory klu slah husni..)

malangnyer tunang dier takder kat sini ader kat Vietnam..

anyway...

cantik tak..ni make up sendiri tau...

tak pasal2 suami ku interframe sat..

wakakaka...



Jari tengah dier tue cincin merisik dier...


brape aribulan aku tak ingatla..


haaaaa...yang gelang tuela tanda dier ikat bertunang...cantik kan


pandai laki dier pilih...wakakaka


moden trend sehhh...


nak tengok hantaran belah lelaki tak??


ni haaaa...nengok ea..jangan tak tengok..



Ni baju nikah dier...wane gold and satin putih...cantik..


pandai adik aku pilih...


yang besh tue bakal kakak ipar dier siap jahit manik laig...lagi la cun bebe..waaaaaaaaa...



ni aku dok ingat potpurila...


biler orang sebelah dah balik...


mak aku habaq yang dierorg antaq garam and gula sebagai simbolik suka duka rumah tangga...


baguskan ...tak terpikir plak...




ni cokolat dier...missing in action satu sebab pakcik aku dah bedal...


waaaaa....cacat wei...tak sempat nak ambik gambar yang full...waaaaa...


ni bekas gelang dier...aku memang dah tahu gelang aku ingat orng lain tahu...


biler time nk pakai gelang tue..semua tercengang...wakakaka


suprise sehhh..


gelang mantap plak tue...



pemanis mulut ni dier...buahan...nyum...nyum....dap..dap...

nak tengok belah perempuan anta aper ker???


haaa...tadaaaaaaaaaa...


Ni idea mak kiterla...

memandangkan bula pose dah dekat so..

mak ingat nk sajikan bakal besan dier ngan buah2 kering..



ni baju nikah adik ipar ku...
wakkkaaaakakak...
adik ipar ku lebih tuer dari ku beb..



ni cokolat dari kami..

kiterorang gorang bende pagi2 beb...bangun awal semate2 nak siapkan hantaran...waaaaa...


ni plak kueh - kueh basah...cam...

kueh koci...kueh bakar daging...

aku dengar bakal besan mak aku suker...

alhamdunillah...

ni plak kek buah...atau orang melake suke panggil kek gula hangus..

aku tak makan kek ni...dengar2 sedap...you all nak try...buatla sendiri...payah bebe..

ni plak kueh - kueh kering cam cakar ayam...bahulu (btol ker eja ni...cam pelik jer)..

kueh peneram atau telinga keling...jangan mare yer wakai rakan india ku...

ader lagi la tapi aku tak perasan..


penutup buahan manis dari pihak perempuan ni ayah ku kerjakan...wakaka..

for your info hantaran pihak lelaki disiapkan oleh kakak dier n cepupu dier...

kiterorang plak adek bradek punya kepala sendiri perahla nak dapat idea..

dikhabarkan adik ku bakal dinikahkan pada

21 November 2009

dengan wang hantaran 9181.91

cantik kan no...ader rahsia disebalik no tue..

tarikh lahir mereka dalam bulan islam...

ku dengar nombor ni pun bakal adek ipau yang pilih..

romantik juga orang nyer...

aku tak kisah cam ner gaye adek ipar ku ni..

janji dier boleh jaga adek aku dengan baik..

tunjuk ajar dengan baik...

tak luper tanggungjawab..

tak penting diri sendiri..

beringat pada ibubapa...mertua also..

n harap sangat boley get along well

Mohd Husni...Welcome to the Family yer..

Looking foward to see you soon

from all of us..

just nak remind awak that adek bradek kiterorang memang

gegiler cam ni yer..

ekekeke...

enjoy reading you all...

2 comments:

Elyn said...

tunang bagi gelang wahhhh mantap tu!!! kawin tah bg apa plak......

cake2 tu terliur akak tgk la mila!!

Zana S said...

byk nyer mknn..hueheuheue..