Monday, March 22, 2010

Petir Vs bangunan Dubai

Salam semua
salam 1 Malaysia..
hehehe...dah lame tak berblog..
sori ea kengkawan...
baru lepas abis Majlis Kempen kurangkan pengambilan Gula kat JUSCO semlm..
so barula ade mase skit..
eh nak share skit ni..
tahu tak kenape dan bagaimana lighting arrester work...
tapi kite enjoy tgk gambar dulu..
bende ni berlaku kat Dubai di Bangunan tertinggi di dunia tue..
haaaa..layan jap..
.
.











ngerikan...bende ni berlaku selama 1/2 jam..
bayangkan 1/2 jam petir dok sambar jer...
huhuhuhu...
atot...
anyway...husband kiter kate lighting arrester tue mesti power sebab dier bule
jaga bangunan tue dari kene kilat/petir...(whatever)..
orait till next entry k....

p/s: lupa nak habaq gambar tue saya dapat dari email hubby saya yer...tak nak la karang ader orang meroyan kiter ciplak gambar dier plak...

1 comment:

zeqzeq said...

Malaysia kena belajar dari sana, di KB, Kelantan sekali petir sekali bergelap..


pertahanan ..yg sesuai..
jika itu gambaran benar dari video camera tertutup..agaknya