Monday, September 7, 2009

Tower Elektric Tumbang..

Sebelum kita bukak citer meh kiter habaq suami kiter punya keje dulu..
suami kiter merupakan seorang Jurureta Awam di Malaysian Resource Corporation Berhad (MRCB)..
di situ dier bertugas dibawah seksyen talian elektrik...
(mesti korang peilik camner Engineer Civil leh sesat kat Electric line...ekeke)
anyway..tugas main dier check tower punyer desing betol ker tak...ikut ukuran serta spec ker tak...
besi jenis cam ner...testing lulus ker tak..
so far dier gembira ngan kerja dier..
alhamdunillah periuk nasi dierkan..
haaa...ni antara contoh tower yang suami saya bawa main setiap ari..(i personally call it his toys..ekeke)

ni gambaran dari bawahla...but last week my husband balik rumah dengan keadaan hati gundah gulana...

dier baru dapat tahu one of his tower di Johor tumbang dan dipercayai mengorbankan nyawa beberapa orang semasa proses pemasangan..

dier risau sangat perkara tue berlaku atas kesilapan dier...

puas pujuk dier...then on the next day after investigation didapati manager di sana tidak melaporkan pemindahan tapak tower tersebut ke tempat lain dimana ia melibatkan banyak faktor yang perlu diambil kira sebelum ia dinaikan...

lega rase ati dier namun dier still risau sebab company dier telah kerugian berjuta ringgit akibat kecuaian pekerja dalam melaksanakan proses kerja..

sian dier 3 ari tido awal sebab sakit kepala...

puas perah nk cari jalan bagaimana tower tersebut tumbang...

takper yang..lesson to be learn in the future...

what ever pun i'm thankful n proud to have u as my hubby sebab sikap bertanggungjawab dier untuk menjaga tugasan dier baik di rumah atau ditempat kerja..

2 comments:

Elyn said...

owh ini keje laki u ek?? i br tau ini keje adik i ekekekek

zeqzeq said...

fuyoo besar ansurance tu..