Monday, November 9, 2009

2012

Salam Semua...
Tajuk ari ni menarik pada saya..
kenapa menarik...begini..
tue adalah tajuk movie yang akan di 'release' dalam 2 - 3 ari lagi ni..
menarik saya dah tengok triller dier..
mantap pun mantap..
tak sabar nak tengok..
akan tetapi..di sini saya nak share skit..
dari sudut pandangan Islam..the Numbre 2012..
ikutila email ini yang saya terima.
.
.
.
.
.
Cuba kira...
1Ramadan pada tahun 2012 jatuh pada 20 july hari jumaat,
jadi 3 august 2012 bersamaan 15 ramadan jatuh juga hari jumaat.
Sama dengan hadis nabi
pasai huru hara besar yang akan jadi pada
tengah malam pertengahan bulan ramadan
iaitu hari jumaat 15 ramadan
dekat bumi ni yang akan mengejutkan semua orang yang sedang tidur,
pasai satu suara yang amat dahsyat akan kita dengar dekat langit,
bukan kiamat tapi huru hara tersebut akan melenyapkan umat manusia di atas muka bumi ini sebanyak 2/3,
yang tinggal cuma 1/3 shj. (yang NASA Amerika dok bagitau pada 21-12-2012 planet X akan lintas mai kat bumi ni)
Adakah kita semua ni tergolong dalam 1/3 tu.......
ALLAH sahaja maha mengetahui.. ......... ..
cuba kita tengok hadis nabi kat bawah ni dan kenyataan pasal calender islam 2012
Nu ' aim bin Hammad meriwayatkan dengan sanadnya bahwa Rasulullah saw. bersabda:
Bila telah muncul suara di bulan Ramadhan, maka akan terjadi huru-hara di bulan Syawwal...". Kami bertanya:
"Suara apakah, ya Rasulullah?" Beliau menjawab:
"Suara keras di pertengahan bulan Ramadhan,
pada malam Jum ' at, akan muncul suara keras yang membangunkan orang tidur, menjadikan orang yang berdiri jatuh terduduk,
para gadis keluar dari pingitannya,
pada malam Jum ' at di tahun terjadinya banyak gempa.
Jika kalian telah melaksanakan shalat Subuh pada hari Jum ' at,
masuklah kalian ke dalam rumah kalian, tutuplah pintu-pintunya,
sumbatlah lubang-lubangnya, dan selimutilah diri kalian,
sumbatlah telinga kalian. Jika kalian merasakan adanya suara menggelegar,
maka bersujudlah kalian kepada Allah dan ucapkanlah:
"Mahasuci Al-Quddus, Mahasuci Al-Quddus, Rabb kami Al-Quddus!",
karena barangsiapa melakukan hal itu akan selamat, tetapi barangsiapa yang tidak melakukan hal itu akan binasa".
.
.
.
.
.
.
.
dah baca dah..
takot tak.
meremang vulu roma i.
apa -apa pun..
jom kiter sama - sama berdoa..
bertawakal kepada Allah swt..
insyallah...
orang yang baik dan dikasihi akan diselamatkan..
AMINNNNNN....
to read more about 2012..
sila rujuk wikipedia...
taip 2012..
anda akan dapat lebih banyak matlumat..
dari segi islam ader..
dari segi kristian..
buddha..
jewish..
semua ader..
tapi pucuk cerita adalah dari calander orang Mayan..
(orang dari Amerika Selatan tapi kuno punyer..)
menurut orang ini..
tarikh tue tarikh hujung dunia..
kiamat la katanyer..
dimana calender Mayan telah cukup satu pusingan..
menarik juga biler baca..
so...jgn luper yer..
doa banyak2..

2 comments:

zeqzeq said...

belum ada masa nak tengok,,

ramalan saya,
Qiamat datang semasa hanya satu golongan sahaja dari 72 umat RASUL sedang Qiayamualail.

waktu pagi sedang lena tidur
Waktu ramai didisco club2 dll

Anonymous said...

ade pendapat kata hadis tu palsu